Хванаха полицай с нож и брадва, бракониерствал край Бургас

Хванаха полицай с нож и брадва, бракониерствал край Бургас

Сръндак

Бракониер, ловил кошути и елени с примки е задържан около снощи 17 часа вчера в района на село Росен. Три дни горски служители са дебнали в землището на селото, за да разберат кой поставя капаните. Вчера се появил мъж с нож и брадва. С тях са били  разфасовани хванатите в примките и капаните животни. Оказало се, че бракониерът е бургаски полицай, твърди Флагман, позовавайки се на свои източници. При претърсването се опитал да  изхвърли ножа в близката река. На въпроса : Какво прави в гората, задържаният е заявил: че събира кокичета за букет на приятелката си по случай празника! За инцидента е уведомена и Областната дирекция на МВР. Горските са засекли и брата на бракониера, който изчаквал на метри от заложените примки.


“Става въпрос за изключително жестоко отношение към животните. Примката не подбира дали в нея ще се залови бременно животно, или не. Някои се задушават, други могат да умрат и от глад ако дълго време никой не проверява капаните”, обясниха горски служители.

Според следите, които са открити в гората става ясно, че с подобни капани е ловувано поне няколко месеца. “Хубаво е да се знае, че горите вече се охраняват, не може безнаказано да се убиват животните”, обясниха от Югоизточно държавно предприятие. От там сформираха екипи, които обикалят горите в региона. Преди по-малко от месец мобилна група задържа друг бракониер. Той също се оказа служител на МВР.

Флагман                    

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply