СТЪКЛОПЛАСТ-СД Производство на лодки

 

 

Основна дейност на СД „СТЪКЛОПЛАСТ” – гр. Царево е проектиране, усвояване и производство на екипировка от стъклопластмаса, производство на корабно оборудване /сигнален и спасителен инвентар/ за корабостроенето, производство на промишлени и битови изделия от стъклопластмаса, производство на лодки за спорт, отдих и туризъм, риболов и ремонт на плавателни съдове до 11 метра.

За периода от 1990 г. до сега, ние сме се утвърди като основен производител в три основни направления:

  1. производство на корабно оборудване за трите основни завода-Варна, Русе и Бургас, които въпреки проблеми, свързани със смяна на собственици и преструкториране на производството си през последните години, продължават да разчитат на нас за комплектоване на кораби със сигнален и спасителен инвентар;
  2. производство и ремонт на плавателни съдове до 11 метра за свободния пазар /море, закрити водоеми, реки/. Въпреки ограничените до сега мощности сме усвоили широка гама от плавателни съдове с дължина от 2,5 до 8 метра, както и катамарани по норвежки ноу-хау и на практика сме най-големия производител на тази продукция в страната;
  3. производство на промишлени и битови изделия- гамата също е изключително голяма и включва седалки за трамваи и автобуси, резервоари, вани за текстилната промишленост и калолеченето, автомобилни части от стъклопластмаса и други.

Основният капитал на дружеството ни са високо-квалифицираните специалисти и работници, с които гарантираме по-пълното задоволяване на клиентите нужди и наи-вече високото качество на продукцията, за което спомагат и подобрените технологични и производствени условия за работа в новата ни фабрика. Продуктите ни са изцяло съобразени с всички изисквания на БКР. Фабриката е изградена през 2005г. и се намира в промишлената зона на гр. Царево – град с традиции в стъклопластмасовото производство, както и с прекрасни условия за морски и риболовен туризъм.

Модел – Fish Boat 395

DSC00635

Предназначение: Чрез подсилване на дъното и преустройство на палубата, моделът Fish Boat 395 се може да се преустрои в бърз двуместен скутер при мощност на двигателя между 12 и 15к.с. Лодката е обезпечена за непотопимост чрез херметични въздушни балони в носа и кърмата.

 

Конструктивни параметри: Лодката е изработена от полиестерна смола, армирана със стъклорогозка и стъкломат. Дебелината на обшивката е 4 мм по бордовете и 5 мм на дъното, което е подсилено с три конструктивни ребра. Палубата е с дебелина 4 мм като предната и задната банки (пейки) са подсилени с херметични балони с обем, осигуряващ непотопимостта на лодката. Целият метален обков и крепеж са изработени от неръждаеми материали и тефлон.

 

Лодка шест местна гребно – моторна LEVANTY 600

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предназначение: Лодката Леванти 600 е предназначена за развлечения, отдих и туризъм, но основно за риболов и транспорт по крайбрежния шелф. Лодката разполага с голяма палубна площ, както и с рубка за оборудването  и две койки за почивка. Лодката е изработена от корпус, палуба с водонепроницаема преграда, носови водонепроницаем отсек, двойно дъно в кокпита, представляващ непроницаем отсег от носовата преграда до кърмата.

Конструктивни параметри: Лодката е изработена от полиестерна смола, армирана със стъклорогозка и стъкломат. Дебелината на обшивката е 4 мм по бордовете и 5 мм на дъното, което е подсилено с дънен стрингер от стъклопласт и две херметични прегради. Палубата е с дебелина 4 мм и е залепена към корпуса, след което е монтиран буртик по фланеца. Целият метален обков и крепеж са изработени от неръждаеми материали и тефлон.

 

Tехнически данни Стандартно оборудванe
Дължина – 5,85 м
Ширина – 2,15 м
Височина – 0,90 м
Газене – 0,30 м
Тегло – 350 кг
Максимален товар – 700 кг
Човековместимост – 6 бр
Вид мотор – Извънбордов
Препор. мощност – 40 к.с.
Материал – стъклопласт
Подключни планки – 4 бр
Боксирни скоби – 3 бр
Пробка – 1 бр
Транцеви планки – 2 бр.
Кнехт (носови) – 1 бр.
Врата (плъзгаща се, трапецовидна) – 1 бр.

 

Катамаран

Snimka2

Ние сме специализирани предимно в производството на корпусни конструкции на 12 метрови и 14, 2 метрови катамарани по норвежка технология, документация и екипировка.

Досега произведената от нас продукция, предимно в насипно състояние (всички стъклопластмасови елементи на корпусната конструкция) е била за износ. Възможно е да направим пълното оборудване и обзавеждане на катамараните, при желание на клиента. Корпусните конструкции се произвеждат по ръчно-контактния метод с висококачествени материали и представляват сандвич-конструкция, която им придава изключителна здравина, шумо и топлоизолация и плавучест.

Моделите могат да бъдат произведени с рубка (кабина) или открита палуба като ветроходни варианти с помощно извън-бордови двигатели или чисто моторни варианти с по два стационарно двигателя. Районът на плаване е неограничен. Вътрешното обзавеждане може да бъде, както стандартно, така и по желание на клиента.

 

 

 

Цени лодки

 

СД “СТЪКЛОПЛАСТ” – производство и ремонт на лодки и корабно оборудване и широка гама от стъклопластмасови изделия

Адрес: Промишлена зона, гр. Царево 8260, обл. Бургас

Управител: инж. Георги Христов

тел/факс: +359 590 5  28 03

GSM: +359 888 239 687

e-mail: stakloplast@abv.bg

http://www.stakloplast.com