Социалните мрежи избухнаха срещу новия шеф на ДАНС!

peevski-300x152

 

 

 

 

 

 

Българите избухнаха срещу Делян Пеевски! 6 хиляди се събраха за броени секунди, в новосъздадена протестна група.

Медийния бос Пеевски, предизвика и вълна от коментари на журналисти, отново в социалните мрежи. “Давам ви един пример колко е зле, колко е тъпо, колко е противно, колко е гнусно, колко е отвратително, колко е болезнено да сложиш Пеевски за шеф на ДАНС – след такава постъпка Цветан Цветанов вече може да говори като защитник на демократичните права в страната…”, написа преподавател по журналистика от СУ.

Само за час, новосъздадената протестна група “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” събра над 8 хиляди. Хиляди сложиха и на корицата на профилите си във “Фейсбук” снимка с национален траур.

Протестиращите се организират за масов, общонационален протест днес в различни градове на България:

Варна, сградата на общината, 18:30
Димитровград, сградата на общината, 18:30
Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30
Ловеч, сградата на общината, 18:30
Плевен, площад “Възраждане”, 18:30
Пловдив, паметник Съединение, 18:30
София, Министерски съвет, 18:30

Ето част от  реакциите в мрежата:

“Georgi Kadiev: Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Дилян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах против. В зала не гласувах. Дадох много от себе си, за да не е ГЕРБ на власт. Нямам некакъв проблем да напусна парламента утре, но не мисля, че това би подобрило нещо. Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ, но и за да възстановим професионализъм и морал. Днешното решение прекрачва границата на компромиса, който бих могъл да приема, и го заявих и на групата. Негласуването ми е моята форма на несъгласие. Може би правилна, може би не. Не ме съдете. Надявам се в България да се случват добри неща.”

Yordan Michev: Ами, няма как да си кривя душата, другари… Все пак има граници – морални, естетически, културни, политически, всякакви. Човекът, който бе един от основните виновници за унищожаването на прекрасната професия, която работих доскоро, да го изберете за шеф на ДАНС… Затова най-добре да разваляме седянката, докато е време. Ако не, кой откъде е…’
Desi Yordanova: Сега е ред да се назначи Максим Стависки за шеф на КАТ!”
Tsvetan Fikov: Бесен съм и се чудя – Гората и пистолета ли да хвана? Паспорта и куфарите ли да си взема? И понеже не ми е в стилът да бягам, май ще стана партизанин!” 
“ Ivo Hristov: НЕ БЪРКАЙТЕ ПРАВОПИСА!!! НЕ ПОТРЕС, А ПРОТЕСТ! :)
Kuzman Kuzmanov: Предлагането на Пеевски за шев на ДАНС е ритуалното самоубийство на Орешарски и БСП! Не съм очаквал подобно малоумие от хората, които обещаваха да върнат България на Народа!” 
“ Petya Palikrusheva-Ivanova: Станишев, втори път ти казвам: Ти си долно продажно копеле! Днес натресе бандита Пеевски в ДАНС и така превърна националната ни сигурност в зависима от олигарсите метреса! А вчера даде Областната управа на Пловдив, градът, който направи Съединението на България, пак на ДПС! Станишев, гнидо продажна, този народ НЕ Е гласувал за ДПС! Станишев, нещастно социалдемократическо копеле, някога този народ арестува и свали от власт турския генерал-губернатор и осъществи Съединението на България! Сега ти, Станишев, както и продажното ти обкръжение ще имате същата съдба! Този народ ще ви обеси на площадите! И ще бъде заслужено!”
Велислав Величков: Хайде, честито, вече официално ДПС управлява България, защото, който управлява Националната сигурност, той управлява и Държавата! Пълна прозрачност, за да не задава вече никой въпроса кой реално управлява и овреме да се съобразява с публичната вече реалност!” 
Таня Симеонова : е днес всичко ми избледня…и агресията на Волен, и “Цветанов пикчърс”, даже футболните фенове дето прекаляват с показването на любовта си към своя отбор биейки се с противниковите фенове…. Нямам думи за коментар…”
Boryana Yotova: Всяко правителство ни пробва какви сме идиоти. Управляващите ни обичайно са песимисти и мислят, че не може повече. Ние сме оптимисти и винаги казваме “А, може, може!”

Искам да протестирам!!!!!!!

коментар на журналиста в партийния вестник на БСП – ДУМА – Александър Симов, публикуван часове след избирането от Народното събрание на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, в личния му блог “Алхимичната лаборатория на Александър Симов”

Бях оптимист за кабинета “Орешарски”, когато целият Фейсбук го кълнеше.
вярвах, че новото управление ще направи нещо различно, дори когато дежурните скептици казваха, че нищо няма да се промени.
Имах надежда за нещо. Имах надежда и за всичко. Вярвах.
След Бойко Борисов беше лесно да вярвам, че промяна ще има.
След тъпотията, казва си човек, няма как да пропаднем по-дълбоко.
Ама бях забравих за онзи герой на Йонеско, който драматично каза: “Колко високо е дъното!”.А пък после се убедих, че дъното е само една философска хипотеза. Тоест дъно няма. И пропадането може да бъде безкрайно.
Когато днес седнах пред компютъра в работата си имах 55 съобщения във ФБ. В началото си помислих – да не би да си ми дали Нобелова награда тайно и народът да ме поздравява. Не. Всичко това бяха линкове към новината за избора на Делян Пеевски. В повечето случаи това бяха линкове придружени от удивителни. Много удивителни. Ама много удивителни.
Нека и аз да дам принос към моята реакция: Делян Пеевски – шеф на ДАНС?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако удивителните можеха да правят земетресения, България щеше да се тресе днес постоянно. Зад назначението на Пеевски не прозира нищо ниво, нищо свежо, нищо оригинално. Зад него се видя, че стои същата нечистотия, която трови от години живота на тази страна. Тази задръстена, корпоративно-олигархизирана клоака, която излъчва управление след управление в името на собствени си интерес.
И най-голямата ми болка е, че БСП само за един миг, само с едно гласуване стана лице на този мрачен, гнусен и противен процес. Изобщо не искам да разбирам основанията за гласуването в зала на този човек, нямам намерение да съм толерантен към абсолютната идиотщина, няма да приема зорлем да ме правя съучастник на мрачни олигарси, корпоративни кръгове и стари вампири. Човешкият живот е твърде кратък, за да се примирява.
О, колко ироничен може да бъде животът. Само преди няколко дни се опитвах да убеждавам група приятели, че аз съм правия, че Орешарски трябва да получи шанс. Съдбата реши да ми го върне. Както се казва – показа ми, че идеализмът в България се заплаща със строшено чене. В случая даже с хвърлено по черепа ми паве. Защото аз така почувствах решението за Пеевски. Като паве по моя череп. Управлението в което се опитвах да вярвам ми показа, че не дава пет пари за мен. Че изобщо не му пука за моя глас, моите разбирания, моят опит за светли идеи. На тях им пука единствено за господарите им. Аз изчезнах в бурята на това решение. Мен вече ме няма в тази власт.
Така че сега изпитвам същата съдба като тази на хората на които се подигравах. На парламентарно непредставените.
Така че днес ще гледам да отида на протеста срещу избирането на Пеевски. Дължа го на собствената си съвест. И на спасението на душата си. Дължа го на всички удивителни, които получих. Дължа го на себе си.
Искам България да бъде друга държава.
И може би трябва да разрушим всичко старо, за да стане това.
Не знам.
Сега просто искам да протестирам!

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply