Путин най-после ни освободи от тотална зависимост

Путин най-после ни освободи от тотална зависимост – Петко Бочаров

petko_bocharov

- Г-н Бочаров, да поговорим за световния хаос и мястото на България в него. Откъде да започнем?

- Нека започна с България, защото това, което се случва с нея сега, е уникум. Тази дума доста е девалвирала, но в случая наистина няма друга държава като България. Много обичаме да казваме, че сме достигнали дъното, но продължаваме да дълбаем надолу. Не е вярно това.

Нашето дъно е в един тъмен кладенец, но е постлано с железобетонна плоча, дебела 2 метра, която ще издържи хиляда килотона тротилов еквивалент. Това е дъното при нас, от тази плоча по-надолу няма. И всичко, което ние правим – танцуваме, караме се или се бием, е върху тази плоча.

- Как се нарича тази плоча?

- Нарича се тотална зависимост. Никоя друга държава няма такъв процент зависимост, какъвто има България. Ние даже нямаме процент, имаме тотална зависимост във всяко отношение, дори в идеологията сме зависими. Във всичко! Но сега, за първи път от Санстефанския договор насам, тази зависимост, която векове вече тормози нашето развитие, изведнъж изчезна. И хората не са разбрали, че е изчезнала.

- Как така изчезна тази плоча? Кой я разруши?

- Едно лице, което живее зад зидовете на Кремъл и се отъждествява с понятието Русия, каза: “Не ни трябва България! Точка.” И България увисна без зависимост. Просто лицето се отказа от България заради Украйна. Така и никой не разбра, че България се отърва. Тази здрава плоча, върху която танцуваме толкова години, изведнъж се разпадна. Чудодейно просто! Разпадна се на пясък.

- Добре, но оттук нататък накъде боси през пясъка?

- Всичко по-нататък ще зависи от правилното разбиране на международните процеси, които вървят и се пресичат на много места. Понякога са трудноразбираеми, не може лесно да се определи каква е връзката и каква – причината, за да става това или онова. Ние живеем в епохата на еднополюсния свят, така наречен. Този факт, изглежда, много се харесва на разни дрънкала, за да говорят глупости.

- Какво точно означава еднополюсният модел, защото в природата “такова животно нема”…

- Простото аритметично правило 2 минус 1 е равно на 1. Две – това беше двуполюсният свят. Имаше два противостоящи идеологически и икономически свята – комунизъм и капитализъм. Да поясня – комунизъм означаваше съветски тип тоталитаризъм – на Ленин, Сталин и т.н. Когато през 1991 г. този комунизъм изчезна, остана само един полюс.

Дрънкалата обаче говорят, че 2 миинус 1 било равно на 7. Че и Бразилия е полюс, и Индия е полюс, и Южна Корея е полюс. Няма такова нещо! Едполюсният свят е много простичък казус. Това е една свръхсуперсила, която е способна просто за часове да прехвърли своята неотразима военна мощ до всяка точка на земното кълбо. Това е.

Единствената държава, която може да застане на тази позиция, са САЩ. Независимо дали това се харесва на нашите слепи русофили, или не.

- Чудно ми е как Барак Обама би коментирал тези ваши думи.

- В момента САЩ имат президент, който ги отдалечи от естествената им роля на лидер в света, като свръх сила. Остават му все пак още две години. Но както виждате, там републиканците, тоест консерваторите, спечелиха в Конгреса. Дали след този президент ще се появи нов Рейгън, или не – остава да видим.

- Добре ли е за света съществуването на този еднополюсен модел? Не се ли разрушава равновесието?

- Там е работата, че няма добре или зле. Няма такова нещо, каквото на нас ни се иска.
На нашите русофили им се иска тази свръхсуперсила да е Русия. Ама не е! И няма как да бъде, защото американците имат 12 самолетоносача, може и да са повече. Всеки един от тях носи на борда си огнева мощ, равна на всички експлозии, станали през Втората световна война за 4 г. Ако само един от тези самолетоносачи отиде до едно място, край за авиацията на това място.

- Обаче демокрация, налагана със сила, не звучи много демократично, нали?

- Е, какво сега – да съжалявам ли, ако демокрацията трябва да се наложи със сила в така наречената ислямска държава?! Тяхното верую е, че на неверника трябва да му се отреже главата. На този болен мозък ще му излезеш с теория за демокрацията ли? Реалностите на света, когато човечеството вече е 7 милиарда, са различни от това, което беше, когато човечеството наброяваше 2 милиарда.

Когато Съветският съюз съществуваше, имаше равновесие между двата полюса. Това равновесие сега изчезна. Няма кой да бъде контратежест на САЩ, освен ако самите те не абдикират от тази роля. Но ако това стане, веднага ще се появи цяла плеяда от диктатори и диктаторчета, главно с пагони.

- Защо трябва да бъде обвиняван Путин, че иска да върне мощта на Русия? Повечето от руснаците живеят с имперско мислене и самочувствие.

- Не е въпросът до мисленето, а до възможностите. Ето, вие имате това нещо (сочи репортерския диктофон, западно производство – б.а.). Идете в Москва и си го купете, ама да е произведено там. Защо хората искат да се возят в мерцедеси и ягуари, а не искат в москвичи? Реалностите са безпощадни, а тук става дума за реалности.

Като развивам въпросната теза, умишлено се абстрахирам от всякакви наслоения, каквито може да има в мене – като образование, възпитание, минало и т.н. Искам да погледнем на света откъм прагматична гледна точка във всяко отношение.

- Към коя страна или към кои страни сега трябва да се придържаме като приятели?

- Ами към тази свръхсуперсила, за която говоря.

- А Европейският съюз, в който членуваме, къде е в тази конфигурация?

- Той е част от тази супер сила. Като казвам супер сила, трябва да поясня, че тука не става въпрос непременно само за САЩ. Става дума за една международна организация, която се състои от 28 държави. Три са ядрени – САЩ, Великобритания и Франция. От друга страна, това е най-големият пазар в света, с най-голям вътрешен брутен продукт. Това е модерният съвременен свят на бялата християнска раса. Няма друг.

Не мога да разбера какъв му е интересът на Путин, който очевидно – вече няма никакво съмнение! – се държи като собственик на Русия, да се отнася към тази част от световното население като към врагове? Към ЕС и главно към САЩ. Ако СССР беше два пъти по слаб от НАТО, сега Путин е 200 пъти по-слаб.

И не само, че е по-слаб, но само да се обърне мъничко на Изток, ще види там на границата на Сибир как му се смее китаецът. Русия, с която Путин се отъждествява, и това мен адски ме ядосва, защото Путин не е Русия, която е велика държава. Затова заставам срещу него. Никакъв интерес няма нито бялата раса, нито конкретно малка България от вражески отношения.

 

Пенчо Ковачев – 24 часа

17 Comments

 1. iaragrup казва: -

  Членове сме на НАТО И Европейския съюз. Който не му харесва куфарите и в евразийския съюз!

 2. ggeorgiev казва: -

  Поради технически причини при възстановаване на база данни към 7 януари голяма част от коментарите са изтрити и не могат да бъдат възстановени. Извиняваме се за причиненото неудобство.

 3. ЕЖК казва: -

  Никой не иска москвичи, лади ниви или зилове, всеки иска мерцедеси, ландровъри и сканиа. И към какво трябва да се стремим??? И от какво да бягаме – отговорът е ясен. Всеки иска демокрация, никой не иска да бъде вкарван в затвора заради песен, виц или позиция…

  • Евро…..те ви цености нямат място в българиа. непеошническата пропаганда да си я правите във ФАЩ.

   Обидни квалификации. Админ

   • ggeorgiev казва: -

    Коректоре предупредих те вече да спазваш добрия тон. Ако продължаващ в същия дух скоро няма да можеш да пишеш тук. Имай си мнение и го споделяй но без обиди.

 4. ЕЖК казва: -

  Когато една страна има работеща икономика, валутата е силна, дори при свръх дефицит, както е при САЩ. Когато няма икономика, валутата се обезценява. Русия има само износ на горива, няма икономика, затова поевтиняването на петрола в САЩ и КАНАДА, поради ползването на шистов газ, срути рублата.

 5. КГБ казва: -

  Русия упражнява геноцид над собственият си народ. Освен това тормози и светът. Още ленин, после сталин, и сега Путин избиват руснаците, така, както и хитлер не ги е избивал…

 6. СССР казва: -

  Имам забележки, но статията много ми хареса. Защо? Защото има много ряз и то на място.

 7. РУСОФИЛЧЕТА ,ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ,САМО ЗА ТЕРОР И УБИЙСТВА….И ДЕЦАТА ВИ И ВНУЦИТЕ СА СЪЩИТЕ ОДРАЛИ СА ВИ КОЖАТА…

  • Страх ви е от Матушка Русия и Путин. Страх ви е пълните гащите нещастници. фашиски изроди ще ви изчистим до крак

 8. Дядо Петко трябва да си пие редовно хапчетата !!! Благодарение на такива ламаринени кратуни сме на този хал !!! От 36 януари започваме да получаваме газ и петрол от САЩ по море,вьздух и трьбата,която ще е готова на 36 март 2315г !!! Честито Бьлгари !!! Такива дьрвени философи и многозна?ковци от 1944г. до днес ЛИКВИДИРАХА Бьлгария и бьлгарския НАРОД !!! За икономиката и производството има ли ДА,АМА НЕ ??? Изкуфял старец !!!

 9. Подобни ченгета-пещерни антикомунисти,заработващи по някой лев с подобни интервюта,не са особено добър атестат за сайта.Остава най ни Петко да ни каже с какво да се топлим,като ни спрат газа.С “независимост” няма да стане!

 10. Този Бучаров до вчера лижеше задника на Елцин а сега е дал неговия на Американците щом иска да ни обеди че те са най великата нация която я е страх от Русия защото и 50 самолетоносача да имат могат да бъдат потопени за часове . На русия не им трябват самолетоносачи защото тя не е завоевателна държава и не се меси в политиката на други държави

 11. “Да,ама не”,Путин (Русия),направо се отърва от нас,г-н Петко!!!На Путин,не му трябва България,а Босфора и Дарданелите!Жалко,че гоните стотака,а още не сте го разбрали!!!

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply