Откриване на ловен сезон 2016 г.

Откриване на ловен сезон 2016 г.

petkov

Драги приятели,

Още един ловен сезон е пред нас със своите изненади и предизвикателства. Тръпката от лова е като тръпката от влюбването или любовта. И ловът, и любовта са пътуване, от което никой не се връща същият. Някой е с пълна раница, а друг – с празна.

И все пак нашата ловна организация и всяка дружинка и сдружение познават своите ловни полета като дланта си, всяка пътека и пътечка. Далеч преди сезона те са полагали и полагат грижи за дивеча, за местообитанията, следили са за браконери. Да не забравяме, че днес от небесните ловни полета ни гледат и  знаменитите  ловци и писатели Емилиян Станев, Йордан Радичков, Ивайло Петров, Дончо Цончев, гледат ни и основателите на нашия съюз и негови видни ръководители Стефан Стамболов, Иван Сокачев и т.н.

С всеки ловен сезон ние прекрачваме във времето и намираме своето родство с майката Природа, с дивия свят, за който именно ловците полагаме най-много грижи.

Искаше ни се да се поздравим на този ден и с новите промени в Закона за лова и опазване на дивеча, за които отдадохме много енергия и сили. Парламентът не смогна да ги приеме, обещават ни, че ще стане през септември. Както се вижда и в дебрите на парламентарния и политическия живот също се случват непредвидени изненади. Ние сме свикнали да ги приемаме хладнокръвно.

Пожелавам на всички здраве и наслука през новия сезон!

Иван Петков

Председател на УС на НЛРС-СЛРБ

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply