Наслука, на всички колеги през новия сезон!

 

Откриване пъдпъдък 2009

На 10 август 2013 г. се открива новият ловен сезон. По традиция, тогава се ловува на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. За десетки хиляди ловци това е очаквано и вълнуващо събитие, съпроводено с много положителни емоции и преживявания. Тази година откриването на ловния сезон съвпада и с честване на 115-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България, чиято заслуга е превръщането на лова в достъпно занимание на всички българи.

Ние, като ловци, имаме обща страст към лова и природата и се грижим не само за бъдещите възможности да ловуваме, но и за много повече от това – за възможността и поколенията, които идват след нас, да могат да се наслаждават на уникалната дива природа.
 В навечерието на ловния сезон се обръщам към всички заинтересовани страни, най-вече към земеделските производители, горските работници и еколозите,  с посланието да намерим начин да работим заедно за съхраняване на природните местообитания.
Обръщам се и към всички български ловци – нека ловуваме отговорно и безопасно, да спазваме закона, ловната етика, да не използваме електронни примамки  и да не превишаваме отстрелните норми, както и да пазим полето и гората от пожари в тези летни дни. Ловът трябва да носи удоволствие от контакта с дивата природа,  да е предпоставка за социализация, за създаване на нови приятелства и обмяна на опит между поколенията в дружинката.
Пожелавам ви от името на Националното ловно-рибарско сдружение здраве и благополучие, и разбира се, ловна слука през новия сезон!

Иван Петков – председател на УС на НЛРС- СЛРБ

m_1375708309

Включете се в дискусионния форум за този пост

2 Comments

  1. hunter hunter казва: -

    Наслука и от мен! Много слука и да сме всички живи и здрави след края на сезона!

  2. ggeorgiev казва: -

    Наслука на всички колеги през новия ловен сезон!

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply