ДЛС Чекерица

ДЛС  “Чекерица” е разположено в равното Пловдивско поле, на 22 км. североизточно от град Пловдив в близост до магистрала “Тракия” и на 150 км. от столицата София. Ловната площ от 2100 ха има за своя западна граница долното течение на река Стряма. Теренът е равнинен, а надморската височина варира от 150 до 170 м.

ДЛС „Чекерица” стопанисва предимно дребен дивеч. Средната температура, която се задържа близо 220 дни в годината над 10 градуса, гарантира благоприятно развитие на дивечовите запаси и оцеляване на малките. Поради характерните си особености районът е естествен развъдник на фазани, яребици, гривяк, пъдпъдък и гургулица, сърни и зайци. Средните трофейни качества на сръндаците са около 350 гр., като за период от 10 години са добити 197 броя. Рекордът за станцията е от 570 гр. Трофеите от сръндаци досега са спечелили 2 златни, 5 сребърни и 10 бронзови медали.

ДЛС “Чекерица” разполага с два ловни дома. Резиденцията е с 1 апартамент и 3 стаи с по две легла, със самостоятелни санитарни възли, салон-трапезария с камина и кухня. В другия дом има още 4 стаи с по две легла.

На клиентите и придружаващите ги лица, по желание се предлагат посещения до един от най-старите манастири в България – Бачковския, до манастира “Свети Кирик”, разходка из архитектурния резерват “Старият Пловдив” и др.

Предлага се и   екотуризъм и фотолов.