ДЛС Росица

ТП ДЛС “Росица” – Лъгът е разположено в северните склонове на Централна Стара планина, покрити с вековни букови гори и тучни планински ливади, прорязани от долини и дерета. Общата му площ е 17000 ха. Релефът е типично планински до алпийски. Надморската височина варира от 350 до 1850 м.

Тук грижите за елените, дивите свине, сърните и мечките са превърнати в традиция. Вълците, неизменният спътник на копитния дивеч, показват, че дивата природа в това прекрасно кътче на България е още жива. Магията на стария Балкан, големите запаси от едър дивеч, съчетани с уютен ловен дом и опитни водачи – това са отлични условия не само за истински лов, но и за почивка сред девствената природа.

Ловно стопанство “Росица” предлага лов на благороден елен /8-10 килограма/, дива свиня /18-23 сантиметра/, сърна /350-500 грама/, мечка /над 450 точки/, хищници, а също така риболов на пъстърва, езда и разходка с коне, фотолов и екотуризъм.

ДЛС “Росица” разполага с ловен дом, категория “ловна резиденция”, Построена е през 1986 година, като през 2009 г. е изцяло реновирана. В нея могат да отседнат до 15 човека в четири апартамента, две двойни и три единични стаи.

В близост до стопанството се намират градове с богато историческо минало и интересни туристически обекти: Габрово, Велико Търново, Ловеч, Троянски манастир и Дряновски манастир.

”"