Ислямът е политически проект

Ислямът е политически проект

bojidar dimitrov

АТЕНТАТЪТ срещу “Шарли ебдо” и последвалите реакции в планетарен мащаб бяха повод и у нас за масови сутрешни и късноследобедни словоблудства на звани и незвани “специалисти” по въпроса.

А защо поставям “специалисти” в кавички? Защото, с редки изключения (проф. Чуков и още един-двама), установих, че те не са чели доктрината на исляма – “Свещения Коран”, и търсят причината за станалото в социалните условия на ислямското население в Европа, Близкия изток и Африка, във война на християнството и исляма и т.н.

Но не и в главното – в това, че ислямът е зле опакован в религиозна форма политически проект. Този проект има за стратегическа цел овладяването на политическата власт както в отделни държави, така и в целия свят, които трябва да приемат не само вярата, но и законите, произтичащи от религиозната доктрина.

Иначе казано, всичко онова, което днес прави една партия или една световна идеология – комунизмът, да речем. В този смисъл между проекта “Мохамед” и проекта “Бареков” няма никаква разлика освен историческата дистанция. Разбира се, Бареков бе по-скромен – за разлика от Мохамед той не искаше да управлява света, а само България.

Всъщност кой знае, утре може да управлява Европа.

Та това става в Париж. Епизод от войната между цивилизациите. Но не между ислямската и християнската цивилизация, а между два политически проекта за бъдещето на света. Този на демократичния светски проект на северното полукълбо, обхващащ освен Европа и САЩ, Канада, Украйна и Русия, и тоталитарния свят на ислямския халифат (всесветска ислямска държава). Свят, в който няма свобода на словото, правораздаването е по закони от 634 година, а женската част на човечеството е без каквито и да е права.

Първият свят е моят свят. Има си и той много недостатъци, но все пак е в пъти по-добър от другия.

Затова аз съм готов да се бия за него. И с молив, и с химикалка, и с калашник.

Божидар Димитров – 24 часа

5 Comments

  1. Янчев казва: -

    “Епизод от войната между цивилизациите”. Тук е заровено кучето.

  2. Пеев казва: -

    Божидаре, ти беше доцент, а се пишеше професор, удобен си за всяка власт, лицемер. Защо будизмът не стана политическа религия? Защото Европа не е поискала. Ти веднага обаче извърташ нещата по български, гнусно е.

  3. Ива казва: -

    “Ислямът е зле опакован в религиозна форма политически проект. Този проект има за стратегическа цел овладяването на политическата власт както в отделни държави, така и в целия свят, които трябва да приемат не само вярата, но и законите, произтичащи от религиозната доктрина.” Г-н Димитров, бихте ли го обяснили това на Борисов? Защото той явно не разбира, че мюсюлманите, които назначава имат собствен политически проект.

  4. Както винаги проф. Димитров е брилянтен ! Само да добавим, че днес Саудитска Арабия има милиарди долари да дестабилизира и отслабва Европа ! Ако българите сме корав народ и оцеляхме (по-голямата част от нас) на 25 годишния краен геноцид подготвен в Рияд и Доха, европейците не са преживели никога бруталността и варварщината на турците ! Едва ли има държава способна сама да се е справи с натрапниците ! Цяла Европа трябва да е изправи като един !

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply