Знаех, че сте нагли, разбирам, че сте дебилни!

Mikov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снощи председателят на Народното събрание Михаил Миков се обърна с призив към президента, политическите партии и обществените организации. В него той апелира  към институциите за отговорно поведение и поучава журналистите как да отразяват събитията.

Председателят на Народното събрание може и да има легитимното право за подобен апел, но няма и капка от нужния авторитет, за да звучи сериозно и морално оправдано. Само за три седмици Михаил Миков срина авторитета на институцията, която представлява и даде ужасяващи примери за национална безотговорност.

С кой морал ще настоява за отговорност политическият лилипут допуснал срамно рушене на държавността от олигархия и психически неуравновесени политици?  За отговорност апелира човек, който:

  1. Записа своя глас в пантеона на политическите тъпаци, избрали Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

2.      Със своя глас повери парламентарната комисия по етика и борба с корупцията на политическия гамен Волен Сидеров.

3.      С  безличното си държание  и мълчаливо съгласие застана зад хулиганското поведение на Сидеров и унижаването на българската държавност по време на съвета за национална сигурност.

4.      Подкрепи избора на мошеници, мафиоти и агенти на държавна сигурност за председатели на парламентарни комисия.

5.      Не направи елементарен опит за национално помирение в десетдневката на нестихващи антиправителствени протести.

Снощи  Михаил Миков размаха пръст на свободната журналистика, което е недопустима форма за държавен натиск върху независими медии. Може би защото  българските медии показаха мижитурската му роля в избора на Пеевски, Сидеров и хора със съмнително минало. Или защото отразяват народните представители в натуралния им вид на страхливи душици, извеждани с полиция от сградата на Народното събрание.

Подобно поведение е истинска политическа дебилщина. Защото е дебилно да искаш отговорност, когато ти си безотговорен към хората и институцията, която оглавяваш. За да искаш морал трябва да притежаваш морал. За да искаш разум трябва да излъчваш доверие. И най-вече да притежаваш чувство за срам от собственото си морално нищожество и дебилност.

Най-малкото заради тази дебилност сте заслужили да си отидете, Миков, Орешарски, Станишев, Манолова, Местан и всички случайни герои, които вече три седмици дебилно лигавите  българската държавност от името на БСП, ДПС и Атака.

rodchenko_26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply