Защо във Върмонт (САЩ) ще се облагат със специален данък гражданите непритежаващи огнестрелно оръжие!

Защо във Върмонт (САЩ) ще се облагат със специален данък гражданите непритежаващи огнестрелно оръжие!

Свободните хора имат оръжие, робите не!

В САЩ има щат мечта за много любители на огнестрелните оръжия и това е  Щата Върмонт.

Във  Върмонт няма никакви изисквания относно притежаването на огнестрелно оръжие. Не се изисква и никакво специално разрешение за носене на огнестрелно оръжие(явно или скрито).

За сведение на българите искащи допълнително ограничаване на притежаването на огнестрелно оръжие, щата Върмонт заема традиционно място в тройката на най-безопасните и сигурни щати в САЩ!

Това е щатът с едни  от най-ниските показатели за убийства, грабежи, нападения и изнасилвания на глава от населението.

Представителят на щата Върмонт – Фред Маслак, като истински патриот и привърженик на Конституцията на САЩ  и на „Втората поправка” излезе със законопроект,  да се направи специален регистър на гражданите Непритежаващи огнестрелно оръжие и те да бъдат облагани с допълнителен щатски данък в размер на 500 долара.

456456465435435435435435

Своето предложение, Фред Маслак обосновава със следните доводи:

-          Твърдо съм убеден, че „Втората поправка” не само дава възможност на всеки добросъвестен гражданин да притежава огнестрелно оръжие и да участва във въоръжени милиции, но и го задължава пряко да участва във борбата с престъпноста! Гражданите притежаващи  огнестрелно оръжие са естествена защита срещу  евентуална  престъпна диктатура от страна на Федералното правителство, възможна само в общество от Невъоръжени граждани!

-          Гражданите на Върмонт, трябва да са готови да защитят себе си и своя щат срещу всякакви възможни заплахи!

-          Граждани на Върмонт(непритежаващи огнестрелно оръжие), явно не са готови или не желаят да защитават своя щат!  Следователно трябва да плащат някой друг  да изпълнава това тяхно задължение и така да бъде осигурена и тяхната защита!

 

457568467356

Според проектозакона: Всички пълнолетни граждани (непритежаващи огнестрелно оръжие), трябва да бъдат регистрирани за да са известни на щатското правителство, тъй като властите във Върмонт имат право да знаят кои от гражданите не са готови да защитават страната си!

Логиката на закона е съвсем проста – хората без оръжие изискват допълнителна защита от силите на реда и закона. И съответно, трябва да плащат по-високи данъци за да им бъде осигурена тази защита.

Свободните Хора Имат Оръжия, Робите Нямат!

 

От Автора: Щата Върмонт е един от щатите в САЩ с най-много огнестрелно оръжие на глава от населението и единствения в който не се изисква разрешение за скрито носене на огнестрелно оръжие!

Включете се в дискусионния форум за този пост

5 Comments

  1. TELMAN GAVRIILIDIS казва: -

    ВСЕКИ БОКЛУК,ПРЕДИ ДА НАХЛУЕ В НЕЧИЙ ДОМ ЗА ДА БЕЗЧИНСТВА,МНОГО ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ АКО ВЪТРЕ ГО ЧАКА ЕДНО ИЛИ ПОВЕЧЕ ДУЛА!ШВЕЙЦАРИЯ Е СТРАНАТА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ПРИТЕЖАНИЕ НА ОГНЕСТРЕЛНИ ОРЪЖИЯ В СВЕТА И С НАЙ-НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ!

  2. hunter hunter казва: -

    Представям си някой да внесе подобен законопроект в Бг какъв вой ще настъпи

  3. manolmanolov казва: -

    Това никога нема се случи в България

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply