Глиган в багажника

Глиган в багажника

DSCN3399

Убито диво прасе в багажника на бракониери открили горски и полицаи в района на ловно стопанство „Паламара“ в нощта срещу сряда, съобщи пресцентърът на полицията в Шумен.

Според съобщението на МВР на 2 ноември към 1 часа през нощта в  района на държавно ловно стопанство „Паламара” се провеждала на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с незаконен лов. Служители на „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР Шумен спрели за проверка лек автомобил „Рено”, с шуменска регистрация. На кормилото бил  42-годишния М.М. от село Осеновец, а с него се возел и 40-годишен пътник от село Пчелина, област Разград.

При проверка на автомобила в багажника е намерено убито диво прасе. И двамата мъже, за които се предполага, че са бракониери, са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Шумен за престъпление по чл .237 от НК.

В хода на проведените мероприятия и процесуално следствени действия е изяснено, че животното е убито в землището на село Черноглавци със законно притежаваната пушка на М.М. При направения оглед са иззети гилзи. Работата по досъдебното производство продължава.

Шмоко.бг

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply